badu.baduism.

2013-04-25 @ 17:07:06 My Jukebox Kommentarer (0)
"The music business is motivated by money. Music is motivated by energy and feelings."
 

leeeets doo this maaama

2013-04-25 @ 16:43:00 Myself Kommentarer (0)
 
Idag fick jag sällskap av min mamma och Amina under min joggning/promenad tur. Jag har satt upp ett schema för mig själv, hur ofta jag ska springa o så. Jag har bestämt mig för att minst springa tre gånger i veckan, om jag har tid för att träna mer än så, så gör jag det naturligtvis det. Amina och jag har bestämt för att ta med mamma på våra promenader så att hon kan förlora några kilon. Det är inte bara för viktminskningen skull utan även för att det är nyttigt för mamma att få röra på sig lite. Jag pushade på mamma lite och lät henne jogga mot slutet av hennes snabbpromenad vilket ledde till att hon inte alls mådde bra efteråt,  men vi skrattade tillsammans åt mammas panik. Jag orkar inte med mamma, hon är för sööööööt. Amina fick bli mammas personliga tränare, hon gick efter mamma när de gick upp och ner för trappan och Amina pushade och peppade henne i bakgrunden, sedan gick Amina igenom armövningar, lårövningar och allt det där som ingår. Bästa mamma! Hon var så grym idag, mitt fina hjärta! 

jordgubbssmoothie

2013-04-25 @ 16:24:00 Myself Kommentarer (0)
Första gången vi blev introducerade till smoothie var i Abu Dhabi 2003 och sedan dess har vi varit som besatta av smoothie. Vi har mixat alltifrån blåbärssmoothie, jordgubbssmoothie, mangosmoothie till avokadosmoothie. Jag älskar det. Men nu var det ett tag sen jag drack en smootie, så till mellanmål mixade jag en banan, några jordgubbar med mjölk och tillsatte till sist lite honung :)
 
 
 
 

africanism.

2013-04-25 @ 14:10:51 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Photo: Faduma MH
Model: Amina MH
 

stanna längre.

2013-04-22 @ 22:45:25 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Trots att det är fortfarande kallt ute så gör det mig inget, så länge solen är uppe längre. Vi behöver sol, människor i det här samhället behöver sol och ljus i deras liv, jag inkluderar mig själv. Jag tittade ut genom fönstret efter att min fina moster och min underbara kusiner hade gått hem, och hittade denna fina utsikt.
 
Location: Moms room
Photographer: Faduma MH 
 

kära vår, jag väntar fortfarande på dig.

2013-04-22 @ 22:37:00 Photoboot Photography Kommentarer (0)
I lördags var jag och syrran och jobbade tillsammans, helgen var en jobb helg. Först då i lördags den tjugonde april, gick jag för första gången denna vår ut med mina converse. Jag väntar fortfarande ivrigt på våren, jag vet att den kommer snart, jag ser ju alla vårtecken. Men syrran och jag går än till denna dag med våra vinterjackor, varför, jo för att vi är lättfrusna och när jag fryser så jag inter rolig o vara med. Så jag väljer hellre att ha på mig min vinterjacka tills dagen då jag känner att jag inte behöver den längre. Som det ser ut just nu, känns det som att vi får vänta ett tag till. Imorgon går jag än en dag ut med min vinterjacka. 
 
 

mango och jordgubbar

2013-04-22 @ 21:57:03 Myself Kommentarer (0)
 
Nu har jag varit utan kolhydrater i en vecka, men nu dem två senaste dagarna har jag varit riktigt sugen på något sött. Eftersom att jag har bestämt mig för att vara utan kolhydrater i minst två veckor för att disciplinera mig själv vill jag inte äta något sött förutom frukter. Så för att tillfredställa sötsuget så blandade jag några jordgubbar, mango och lite honung tillsammans med mjölk och det smakade mumsfilibaba! Bilden blev inte så bra, mina kusiner försökte käka upp hela skålen hahha, men jag älskar färgerna :) 

copenhagen airport.

2013-04-21 @ 18:37:09 Myself Kommentarer (0)
Här satt vi på Köpenhamns flygplats på väg hem, sju på morgonen, helt utmattade efter kvällen innan. Najam låg och sov på en bänk lite längre bort ifrån oss och vi satt där tillsammans, syrran och jag och planerade för framtiden. Jag vill resa, resa någonstans långt bort härifrån och vara borta länge, fota och se saker som jag aldrig trodde att jag skulle få se/uppleva. Sedan ta med mig det hem för alla andra o se. Jag har så många drömmar och så mycket jag vill se. Men det gäller o ha tålamod, jag planerar och planerar och dessa planer ska inte gå till spillo, jag ska se till att det händer om inte Gud vill annat. Så, jag ska skaffa mig en planeringsbok, där jag ska skissa och planera och breda ut mina ideér. Min resa har redan börjar, jag behöver bara fylla på tanken med ideér så att jag har fulltanke som räcker för resten av våra liv. 
 
Location: Copenhagen Airport
Model: Amina MH
Photographer: Faduma MH
 

you're my golden star

2013-04-21 @ 18:28:37 My Jukebox Kommentarer (0)
Bruno Mars är en talangfull kille, kanske inte en artist som jag lyssnar hela tiden på men han har gjort några låtar som jag tycker om, Det är framförallt tre låtar som jag tycker om och den första är "Just the way you are" - för att den är så fint skriven, den är trovärdig och man blir helt seröst glad av att lyssna på den. Just den låten kom ut när den behövdes, när alla artister sjöng bara om onödigheter, pengar, klubb, hat och allt det där andra, när alla artister släppte precis likadana låtar. Jag uppskattade både låten och videon som den var, simpel och fin, inte för mycket o inte för lite. Den andra låten, som jag kanske inte skuttar och hoppar för är "Locked out of heaven" som är en sampel av The Police - Message in a bottle. Jag gillar att låten har en oldschool funk, en än gång, att den inte är som alla andra låtar,  texten - inte mycket o gilla, men när det spelas på radio eller ute har jag inget emot att dansa till den, det jag gillar mest med den är nog själva delen som låter som message in a bottle, men jag lyssnar hellre på orginalet. Tredje låten som min kusin introducerade till oss är "Treasure" och som är den nyaste låten av Bruno Mars. Den har också en oldschool funk mode, jag gillar texten och jag gillar ännu mer hur killarna dansar i live uppträdandet som jag har lagt upp här nedan. Oldschool är vår grej, och den här är en big like!



mixar matlagningen lite grann

2013-04-20 @ 16:13:00 Myself Kommentarer (0)
Sedan måndags har jag ätit mina måltider utan kolhydrater, jag tillsätter inte socker till mitt te, flingor och allt annat som man vanligtvis brukar tillsätta socker med. Människor är så bra på att överdriva, vi TROR helt seriöst att vi kommer att dö utan lite socker, utan kolhydrater och allt det där onyttiga som vi egentligen lever så mycket bättre med utan. Jag lagade lite kött med majs, sallad, champinjoner, paprika och fetaost och det smakade så GOTT!! Eftersom att jag älskar att fotografera kommer jag nog att ha lite av mina "vardagsbilder" i bloggen, jag hoppas att ni tycker om bilderna :)
 

african inspired.

2013-04-20 @ 15:46:00 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Dem här bilderna tog jag i höstas, de är lite afrikanskt inspirerade. Den första bilden är min absolut favorita, Aminas ögon skär rakt igenom på något sätt och hon ser så ledsen ut.Jag tar ju alla mina bilder med min kamera och varje gång jag tar nya foton inser jag verkligen hur mycket jag behöver en systemkamera, framförallt efter att ha fått prova använda en systemkamera. Det är verkligen dags för mig att skaffa mig en, så att jag kan ha fokus på olika saker, så jag kan utforska, testa ny saker. Systemkamera, hello...
 
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH
 
 
 
 
 
 
 
 

run for your life.

2013-04-20 @ 15:06:00 Myself Kommentarer (0)
 
Här springer jag på morgnarna
 
Jag har kommit igång med mitt nya hälsosamma liv och jag hoppas verkligen att det håller sig hela vägen, inshAllah. Jag försöker att ta en dag i taget, för det funkar bäst så för mig. Eftersom att jag har inte har något tålamod (ännu en dålig egenskap) så förstör jag min vecka redan på onsdagen för att jag tycker att det är för långt till lördag (detta handlar då bara om min träning/nyttighet). Jag ger helt enkelt upp, så himla dåligt av mig, men nu är det andra bullar. Jag är stolt över mig själv, jag har gått ut och sprungit när det har varit regnigt och fult ute och det ska aldrig hindra mig. igen Förr stannade jag hemma för varenda anledning, om jag bara hittade en orsak så låg jag kvar i sängen, helt lycklig över att jag slapp gå ut för att springa. 
 
 
 
 
 

Breakfast at Tiffany's

2013-04-16 @ 19:45:00 My Jukebox Kommentarer (0)
 
Nångång under helgen när jag gick förbi TV;n såg jag att "Frukost på Tiffany's" spelades på tv en romantisk komedi med Audrey Hepburn, men vi kunde inte se den eftersom att vi var på väg nånstans. Det är en film som jag har velat se men just då hade vi inte tid, så vi bestämdes oss för att se den idag. Både jag och Amina tycker om att se på filmer från 1950-60 talet, vi har sett några filmer med Frank Sinatra och Barbara Streisand, haha jag publicerade till och med det i min gamla bloggen för fyra år sedan, det känns så konstigt att ta upp det igen. Hursomhelst, vi tyckte verkligen om filmen, den var riktigt fin och man ser tydligt vart alla kändisar har fått sin inspiration ifrån. Filmen hade premiär 1961 och Audrey som är värsta stilikonen har så snygga kläder och accesoarer, stora solglasögon som alla kvinnliga kändisar har idag. Allt som vi såg Audrey ha på sig sa vi "Det har vi ju på oss nu". Jag gillade filmen, den var gullig.
 
 
  

dags o spara.

2013-04-16 @ 19:17:00 Myself Kommentarer (0)
Nu har jag satt upp nya mål som tycker att vi ska införskaffa oss. Visst, det är materiella saker men de kommer att hjälpa oss mycket. Det första är en ny dator, då planerar vi inte på att köpa en dator för 6000-10000 kr utan en dator som passar till redigering, skolarbete, foton och allt det där som följer med, det ska inte heller vara hela världen ifall att datorn skulle krascha. Vi har tidigare köpte en compaq dator för 7000 kr och den råkade min kusin tappa på glovet och nu ligger här i hyllan, i koma. Teknologiska saker har sitt slut och vi är inte såna som bryr oss så mycket om det nyaste. Sedan vill jag investera mina pengar på en systemkamera som jag kan fota ordentligt med, min mobil kamera är inte den bästa kameran, den har dock tagit väldigt fina bilder men jag vet att en systemkamera skulle ta hundra gånger finare och bättre bilder. Systemkamerans bildkvalité, no words, jag ska inte ens försöka jämföra den med min iphone kamera. Så där har vi det, en ny dator och en systemkamera. 
 
 

när blicken skär rakt igenom.

2013-04-16 @ 19:10:52 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Här är ytterligare några foton som jag tog på syrran när vi var i Abu Dhabi i somras. De är lite mörka och jag gillar det, jag gillar att foton har en bakgrund och att de kan tolkas på olika sätt. Jag tycker om när man inte riktigt kan se bilden ordentligt, vem som gömmer sig bakom kameran, vart bilden kan ha tagits men det jag också gillar är när en bild skär rakt igenom. Även om allt annat är tydligt vill jag att blicken ska skära rakt igenom och ha ett budskap och det känner jag iallafall att dessa bilder har. 
 
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH
 
 
 
 
 
 

blurred lines

2013-04-16 @ 18:39:00 My Jukebox Kommentarer (0)
Pharell vill jag inte ens egentligen börja prata om men jag väljer att göra det ändå. Jag fastnade för honom långt innan mina systrar och långt innan människor ens tittade på honom och T.I. har alltid varit min kille trots att mina systrar och vänner inte tyckt som mig, inte för att jag har brytt mig så mycket om det. Sedan har vi Robin Thicke och hans vackra röst, vilket gäng. En video med dem här är som att slänga en ton godis på mig! Jag gillar den här låten och gillar att videon är så lekfull, jag gillar också hur T.I. dansar senare i videon. Hela låten o och videon är bara helt magnifique som vår gamla franska lärare brukade säga :)  



fitness, nu är det min tur.

2013-04-16 @ 17:57:38 Myself Kommentarer (0)
 
I söndags beslutade jag mig själv för en förändring, istället för att klaga och gnälla så bestämde mig för att ta tag i mitt liv och börja vara hälsosam och motionera. Jag har två problem som jag ska lösa, första är att jag helt seriöst tror att jag har ett beroende (sockerberoende) som jag ska overcome (förstår inte varför jag har enklare för att hitta det rätta engelska ordet för min beskrivning än på svenska, men okej) och sedan är träning ett annat problem, eller det är inte riktigt ett problem. Jag har svårt för joggning (istället för att beundra människor som joggar blir jag irriterad, för jag förstår inte hur de orkar gå ut och jogga och det är nog för att jag aldrig skulle kunna se mig själv gå ut för att jogga, helt ensam eller tillsammans med någon annan, jag vet, jag är patetisk), men viktlyft, dans och allt annat tycker jag är roligt och enkelt. Hursomhelst, igår, måndagen den 15 april klädde jag på mig på morgonen för att gå ut och jogga. Trots det fula vädret och regnet så sket jag i det och joggade, sprang upp och ner för trappor. Inatt sov jag inget alls på grund av träningsvärken som jag har i hela kroppen. Jag hade så ont, men...jag älskar träningsvärk. Inte för att det är ett bevis på att jag har tränat hårt utan smärtan är på något sjukt sätt så jävla skön. Så, jag kan helt uppriktigt säga att jag är stolt över mig själv. Jag klarade av gårdagen och detta ska bli en bra vana som ska hålla för resetn av mitt liv, inshAllah :) 
 

ta mig tillbaks

2013-04-14 @ 22:36:00 Photoboot Photography Kommentarer (0)
 
Location: Dubai, Emirates.
Photo: Faduma MH
Model: Amina MH
 
Den här bilden tog jag när vi satt på bussen påväg tillbaka till Abu Dhabi som är huvudstaden av Förendade Arabemiraterna. Den här bilden tog jag precis efter vår underbara helg i Dubai. Jag kommer aldrig att tröttna på Emiraterna, aldrig. För tre år sen var vi på väg hem till Sverige efter att ha varit där i en månad, och vi kom hem till vädert som vi hade imorse...dystert...blä. Men jag har hört att det ska bli bättre väder, och det får vi hoppas på men jag litar aldrig på meteorolgerna. 
 
 
 

välkomna till min fotokänga

2013-04-14 @ 22:28:13 Myself Kommentarer (0)
 
Okej, nu har jag gjort mitt bästa och jag orkar inte mer. Min sista tvångstanke var att fixa en översättningsfunktion (google translation) men jag ger helt ärligt upp. ERGONOMI! Det första som jag tänker på och imorgon kommer jag att vakna med smärtor i mina axlar. Jobbigt, men jag vill att min sida ska bli fin, så vill man bli fin får man lida pin. Yeah. Det här fan tagit ett par dagar o fixa men jag är faktiskt nöjd, jag har lite saker kvar o göra men men, det kommer med tiden :) Nu ska jag lägga mig, jag har både arbetat psykiskt och fysiskt sedan 07.00 imorse. God natt...
 
 

underconstruction.

2013-04-14 @ 17:47:00 Myself Kommentarer (0)
Jag är så jävla kräsen när det gäller min stilmall, jag har alltid gjort om den själv, mixat och fixat men nu så har jag fastnat. Lite irriterande, jag stör mig på headern, jag vill importera en bild men jag lyckas inte få det gjort. GAAH! Post delen är inte hellre som jag vill ha det, utan jag vill ha den bredare och så är det ännu mer detaljer som jag vill få gjort. Och så är jag en sån person som inte vill börja skriva om jag inte fått igång allt. Varför har jag valt att göra om stilmallen, jooooooo för att jag vill börja ta min blogg lite mer seröst. Jag är en skrivare och jag vill skriva mer och jag har fått tillbaka glöden och inspirationen, såååååå, i got to fix this shit! 

jag kan inte låta bli o tänka.

2013-04-08 @ 21:26:00 Myself Kommentarer (0)
 
Foto & "Modell" - Faduma MH
 
Ibland tittar jag på min sida och läser mina inlägg...jag vet inte riktigt själv vad jag tycker om dem. Bloggen är ju inte direkt personlig, jag skriver inte om mina dagar och så, och det vill jag heller inte göra. Men o andra sidan så har jag inte varit så förtjust i att läsa mina egna inlägg, eller andra inlägg för den delen. Jag har ju bloggen för mina bilder skull, men det vore ju också roligt att läsa om annat också. Nu håller jag på så igen, ska komplicera saker som inte ens finns att komplicera till. Haha, hej då.
 

 

today's sunset across..

2013-04-08 @ 21:16:00 Photoboot Photography Kommentarer (0)
...the room. Vi passade på och tog lite bilder när jag såg att vår vägg såg så jävla snygg ut med den oranga solskenet. Jag mixade om bilderna på picasa och så BAM, så fick vi till denna bild.
 
Spread love where ever you go...
 
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH
 

animalistic

2013-04-07 @ 17:50:34 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Lite bilder från i fredags :)
 
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH
 
 
 

we walk pass them.

2013-04-04 @ 14:31:48 Kommentarer (0)
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH
 
 

blessed earthstrong.

2013-04-03 @ 12:50:00 Myself Kommentarer (0)
Så, idag fyller jag och syrran år. Jag är förevigt tacksam över att Allah har låtit mig dela denna födelsedag med min tvilling. Jag skulle helst vilja spendera vår födelsedag på en strand långt, långt härifrån med reggae musik spelandes från ett café, där vi ligger i våra strandstolar och dricker kokosmjölken med ett sugrör, och så ligger vi där och njuter av varenda sekund som livet har o erbjuda. Men nu blir det inte så och jag klagar verkligen inte, jag har så mycket att vara tacksam över. 
   Vi lever, vi är friska, vi lever tillsammans med vår familj, vi har ett tak över våra huvuden, vi har har mat på bordet, vi har vår tro och kärlek och det tycker jag är det viktigaste. Sedan att man fyller år, man fyller år...jag ber och hoppas bara om flera lyckliga och kärleksfylla år med min familj och vänner. Jag önskar att människor runt om i världen finner frid, har större förståelse för varandra, medlidande och respekt. Att vi hjälps åt och lever tillsammans i en harmonisk värld där våra barn, barnbarn, barnbarns barns inte behöver leva i misär och lidande. Jag vill sprida kärlek bland mina medmänniskor...och så vill jag önska min syster en blessed earthstrong. Jag älskar dig.  

mr.slavemaster.

2013-04-02 @ 21:08:15 Kommentarer (0)
"Look what you've done. You've made us into servants who are incarcerated in a society were dreams are shattered by skin colour, sexual orientation, religious beliefs and functional disabilities. To you, being different is a disease. A divided society with inferiors and human values that are reduced by authorities. A league that is eternally reinforced, standing uppermost as superiors for decades and centuries. You consider yourself as top notch, better than all of us. You've named yourself as supreme, but one day you'll all be beneath the ground that we've once built, wishing you could undo what you did. You've underestimated us but you should know that faith is greater than money and fame. We are growing smarter and one day we'll catch and burn your spine as you've burned ours, mr.slavemaster." - Faduma MH
 
 
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH
 
 
 

summer nights.

2013-04-02 @ 19:55:27 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Foto: Faduma MH
Modeller: Amina MH & Najam Hussain 
 

First april.

2013-04-01 @ 19:34:51 Kommentarer (0)
 
Idag fyller mina två fina kusiner år! Grattis mina fina älsklingar!
 
 

Three.

2013-04-01 @ 19:31:15 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Lite bilder som jag tog på mig själv (ovanligt) i lördags eftersom att jag var helt uttråkad. Jag hade som vanligt svårt att välja vilka av dessa tre bilder som jag ansåg var finast, så jag sparade alla tre. 
 
Foto: Faduma MH
 

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide