nittiotals foton.

2012-10-26 @ 18:46:00 Kommentarer (0)
 
Foto: Faduma MH
Modell: Nasra MH
 
 
Jag tänkte passa på att blogga lite, nu när jag lite tid på mig. Så vad är nytt? Den här veckan har ju varit mycket bättre än förra och det är jag både glad och tacksam för, Allhamdulilah! Vi bokade två biljetter åt lille brorsan och mamma till LK. De ska hälsa på våra kusiner, moster och vara borta i tio dagar. Mamma var först emot det men vi bokade och BAM YOU'RE GOING! Vi är mot slutet av vår kurs, så skönt. Den här kursen har varit intressant men plågsam på grund av vår kurslärare som får seminarierna att gå så hääääääääääääääääääääääääääääääääääääääääär. Idag är det Eid! En muslimsk högtid, dock är det första gången vi inte firar den tillsammans med mamma. Så vad ska vi göra nu? Jag ska fota Amina. Hon ska ha små hårbollar, nittiotals byxor och tröja med tjocka ögonbryn. Det ska bli kul! Det var längesen jag fotade, saknar det så MKT! Så nu kör vi! 

around the corner.

2012-10-18 @ 21:31:50 Photoboot Poetry Kommentarer (0)
Nu blev det ett litet mellanrum mellan inläggen men ibland blir det så.Det är en massa saker som händer hela tiden som orskar att jag inte hinner/kan skriva. Den här veckan har varit en sådan vecka. Vi har haft en jobbig vecka, rent psykiskt. I tisdags fick vi reda på att en gammal kompis vars bror hade gått bort. Nyheterna kom som en stor chock. Vi satt hela familjen i köket, skrattade och umgicks och helt plötsligt fick vi reda på detta. Det har påverkat oss alla. Så hemskt. Jag kan inte ens föreställa mig hur familjen mår, det gör så ont i mitt hjärta! Sedan fick vi även reda på att en av min mammas bästa vänners man hade dött i cancer. Jag har fortfarande den där hemska känslan och klumpen i magen som väger, hänger kvar. En sån mörk vecka. Jag vet varken vad jag ska göra eller säga. Livet är verkligen kort och oförutsägbart - man vet aldrig vad som kan hända imorgon om ens nästa minut. Ta vara på dina nära och ta dem aldrig för givet. Pussa, krama, säg att du älskar dem. Det kan aldrig bli för mycket, aldrig. Lämna aldrig varanda efter att ha bråkat, lägg dig aldrig arg på någon. Lös det. Älska varandra. Ta hand om varandra.
 
 
 
Jag skrev den här dikten för någon timme sen. Kände att jag behövde skriva av mig. 
 
Death is waiting just around the corner. It waits with great patience for its turn. Ready to absorb one's soul, through the dark shadow that lives below. Its closer than what you think. Anyone can be its victim. Death never leaves anyone to live eternally. You never see it and you'll never know when it is your turn. 
 
- Faduma MH

sociala mörka rörelsen.

2012-10-10 @ 12:33:00 Photoboot Poetry Kommentarer (0)
 
Jag fick lite inspiration från kursen som vi läser nu. Kunde inte låta bli att ta en paus för att skriva detta. 
 
 
 
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH 
 
Människor förlorar sig själva så lätt i den stora folkmassan, 
den sociala mörka rörelsen. De inbillar sig att de är i jakt efter sin identitet, men den är redan förlorad. Människor är villiga att organiserar sig efter andra. Delaktighet är nödvändigt. Att bli kategoriserad i ett fack, gör dem inget. Så länge de tillhör något. De blundar för och vill inte se. De lever sig in i trenden, mörkare än så blir det. Vart vägen leder, det vet dem inte, de vill inte heller inse problematiken. "Tillfredställda" individer. En initiationsrit. De är beredda att underkasta sig, för något som de egentligen aldrig tidigare skulle kunna stå bakom. - Faduma MH

you live and you learn.

2012-10-09 @ 23:26:00 Photoboot Poetry Kommentarer (0)
Det känns som att tiden inte spelar någon roll när det gäller den här texten. Jag skrev den för omkring två år sedan. Jag skrev ner precis hur jag kände och den här texten är en text som jag verkligen tycker innerligt om. För, varje gång jag läser den, minns jag varenda ord och känsla som jag kände precis då, när jag skrev texten.  Det är tråkigt att man måste uppleva detta, tyvärr men livet fungerar så ibland. Men jag är mer än tacksam för allt som har hänt för allt som händer, händer för en anledning. Jag vore inte den människan som jag är idag, om det inte hade hänt. Jag uppskattar det som ni gjort, jag gör verkligen det. För det är NI som har gjort mig starkare. 
 
 

stuck like a knife.

2012-10-09 @ 23:08:00 Kommentarer (0)
Jag tog även denna bild idag på Amina.Ilska/ Svart&Vit/ Svarta ögonbryn/ Mörker var temat.
 
"The plans she got build inside her mind, are ruthless.
They've done her wrong, so they'll never be gone. They are stuck like a hatchet in her mind.
She got a plan for each and everyone."   - Faduma MH
 
Foto: Faduma MH
Model: Amina MH
 

concrete jungle

2012-10-09 @ 22:55:00 Kommentarer (0)
Det här blir alltså min första video inlägg och det kommer massa mer av dem. Inga egna videos som är på mig själv, utan det blir musik videos. Jag lägger upp det som inspirerar mig och det jag lyssnar på just då som jag publicerar videon. Så vilka "artister" (vill egentligen inte kalla dem för artister för, för mig är de mer än bara artister) ord kan inte beskriva dessa två, Bob Marley och Michael Jackson. Om jag börjar nu kommer jag aldrig att sluta. 
 
 
 
 
Jag älskar hur live spelningen låter precis likadan som den studiolåten, jag älskar hur Peter Tosh och Bunny Wailer wailar så fint i bakrunden, jag älskar hur Bob Marley uttrycker sig när han sjunger,jag älskar hur man hör varenda instrument, jag älskar budskapet i låten, jag älskar att man kan relatera den här låten till nutid, jag älskar att man aldrig kan tröttna på Bob Marley & The Wailers.
 
 

photo of the day, yeeay,

2012-10-09 @ 22:22:02 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Det var ett tag sedan jag var här inne. Jag har haft ganska fullt upp med skolan och helgen var bruutal. Skrattade och hade så jävla kul med mina pinglor. Igår kom våra söta kusiner från Dalarna. De har "Älglov" den här veckan. Vi garvade ihjäääl oss när vi fick reda på deras "Älglov" det motsvarar alltså vårt höstlov. Huuuursomhelst, idag har jag lyckats ta några nya bilder när flickorna var och köpte hårfärg. Jag ville köra på svart och vit den här gången med svart smink runt ögonen och tjocka ögonbryn. Amina skulle uttrycka olika känslor. Det blev mest en massa ilska men jag gillar det.  Men sedan tog vi också lite vinter/afrikanska bilder. Kusin kom förbi och ville också vara med så det blev "par" bilder. MEN ÅH! Vad jag älskar bilderna. Jag har suttit och mixtrat med bilderna lite. Jag sitter vid datorn som en jävla torsk.Men jag kan inte låta bli, älskar hela processen! 
 
 
No matter what, I'll keep on going. 
 
Photo: Faduma MH
Model: Amina MH
 

lift your head up.

2012-10-03 @ 21:59:00 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH
 
proud african woman.
 

nothing.

2012-10-03 @ 21:55:00 Photoboot Poetry Kommentarer (0)

missed the damn bus

2012-10-01 @ 12:17:00 Photoboot Photography Kommentarer (0)
Tack vare syrran missade vi bussen nu. Jag är egentligen irriterad men försöker bortse det hela och hoppa på nästa buss istället. Men om jag ser det från den positiva sidan så gav det mig tid att skriva lite i bloggen och lyssna lite mer på Maarley, yes indeed. Idag ska vi försöka vi en hel saker gjort! Med det sagt vill jag bjuda på en till bild. Här blir det många bjudningar, huh? 
 
 
Foto: Faduma MH
Modell: Amina MH

Design av Tasnim
Headerbild från WallpapersWide